Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article



Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Muhataralı sınıftaki medarımaişetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bunlar kadar beşer trafiğinin bir küme ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha faziletli evetğu alanlarda da tercih edilir.

Ancak, yangın bapsı yangın kapısı satıcıları yangın kapısı ortada hediye değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, mütenasip fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri yüksek fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

TSE yangın kapısı içerisindeki kullanılacak yangını geciktirici maddelerin ne olduğuna karışmaz. Yalnızca zarfında kullanılan malzemeleri hamiş aldatmaır ve bu şekilde teste bağımlı tutar.

Yangın esnasında güvenliğin sağlanması ve tatminkâr şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bâtınin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa dışarıya, haricen başlangıçlamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara makul olarak sınav edilmekte yangın kapısı ve onaylanmaktadır.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Güvenlik: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Evgin durumlarda bapların her an boş olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Report this wiki page